Virágültetéssel ünnepelték a Föld napját a Sója Miklós Iskolában

A Föld napja alkalmából a Sója Miklós Iskola összes diákja virágot ültetett ma délelőtt az iskola udvarán kialakított virágoskertben.

A pedagógusok régóta tervezték már az iskola környezetének szebbé tételét, s most a Föld napján meg is valósították ezt egy virágos kert létesítésével. A kert arculatának megtervezése után a munkálatokat Gazdag Józsefné tanítónő irányította, mely során a délelőtt folyamán minden gyereknek lehetősége volt a saját virágjának elültetésére, amely ezután az ő gondoskodására lesz bízva „Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél. Felelős vagy a rózsádért...” Az esztétikai igény kialakításán túl ezzel az akcióval a pedagógusok szándéka szerint a kötelességre nevelés és a felelősség vállalás kialakítása is célja volt a mai délelőttnek.

Végül, de nem utolsó sorban, aki eddig még nem próbálta, az most megtanulhatott virágot ültetni, és a napsütéses áprilisi délelőttön jókedvűen kertészkedő gyerekek vidáman szorgoskodhattak a friss levegőn mindannyiuk örömére.

Nyíregyházi Egyházmegye