Újabb szeretetcsomag jutott el Hajdúdorogra!

Újabb szeretetcsomag jutott el Hajdúdorogra a Makula családhoz, a közelmúltban ugyanis nagy tragédia érte őket: az édesanya 38 évesen, váratlanul, tüdőembólia következtében hunyt el, így az édesapa 9 közös gyermekükkel maradt magára, akik közül a legkisebb még csak két hónapos. A Hajdúdorogi Főegyházmegye évek óta figyelemmel kíséri a környéken élő rászorulókat. Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium, a Romadok segélyszervezet márciusban kezdett adománygyűjtésbe.

A Makula család története sokakat megérintett, és miután a Cívishír is beszámolt a szomorú esetről, a szerény körülmények között élő Makuláék híre hamar világgá futott - világgá, hiszen a rászoruló család megsegítésére nemcsak hazánkban mozdultak meg, de mások mellett Spanyolországban és Svájcban élők is. A szerkesztőség által meghirdetett adománygyűjtésre összesen 140 magánszemély jelentkezett - főként kisgyermekes anyukák, nyugdíjasok, névtelenséget kérő felajánlók és sokan olyanok, akik voltaképpen maguk is rászorulók. Nekik köszönhetően rengeteg tartós élelmiszer, babaápolási cikk, ruhanemű, lakástextil, játék, könyv és egy újszerű állapotban lévő automata mosógép is érkezett. A távolabb élők - Balatonlellétől Mosonmagyaróvárig és Fótig - azonnali anyagi segítséget nyújtottak a családfenntartónak, de volt olyan felajánló, aki nevelő szándékkal saját gyerekivel együtt vitte el a helyszínre csomagját. Külön gyűjtőpontot kellett létrehozni Budapesten, a Mikulásgyárban, ahonnan szintén nagy tételben érkezett a napokban adomány Hajdúdorogra, ahogy több kis cég is maga juttatta el az ajándékokat a családnak.

Makuláékhoz a Cívishír által összegyűjtött adományt június 27-én a Hajdúdorogi Főegyházmegye munkatársai szállították el - egy kisbusz és egy személyautó telt meg többek között napi használati cikkekkel, cipőkkel, pelenkával. Az ajándékokat Dalanics Zoltán parókus, Budai János, diakónus és Sinka Judit, a Cívishír szerkesztő-újságírója adta át.

Hajdúdorogi Főegyházmegye - Cívishír