Taní-tani konferencián a szakkollégisták

Február első péntekjén került megrendezésre a IX. Taní-tani konferencia. A Miskolci Egyetem Tanárképző Intézete szervezte ezt a tudományos értekezletet, melyen mi is– a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium néhány hallgatója – részt vettünk, illetve igazgatónőnk Juhász Éva is velünk tartott.
A tanácskozás fő témája a gyermekek érdeke volt. A prezentációk, kerekasztal beszélgetések különböző szekciókban folytak. Az egyes szekciókban többek közt szó volt a sajátos és közös igényekről, a szocializációról, egyenlőtlenségekről, kisebbségről, gyermekvédelemről. Mi szakkollégisták és kedves igazgatónőnk a debreceni lakásotthonban eltöltött élményeinkről tartottunk előadást "Roma szakkollégisták közösségi szolgálata lakásotthonokban" címmel. Kifejtettük, hogy milyen pluszt tudunk adni az ott élő gyerekeknek és elmondtuk, hogy ők mit tudnak nekünk nyújtani, amivel mi is többek leszünk. Reflektálhattunk a többi előadó prezentációjára, kérdéseket tehettünk föl nekik és kérdéseket tettek fel nekünk is.
Úgy gondolom, hogy hasznosan töltöttük el az időt, tapasztalatokat szerezhettünk, gyakorolhattunk a konferencián való előadást. Találkozhattunk a miskolci roma szakkollégium hallgatóival is.

Makula Kitti (DE-ÁJK III. évf. jogász)
szakkollégista