Ismét csúcsot döntött László Gyula

Kíváncsian vártam a mai délelőttöt, mivel olyan dolognak lehettem részese, amilyenről eddig csak televízióban hallhattam. Egy Guinness-rekord kísérleten vehettem részt, mint önkéntes segítő. László Gyula, a többszörös világrekorder saját csúcsát tervezte megdönteni egy olyan mutatvánnyal, aminek szó szerint már csak a nézésétől is el lehetett fáradni.
Debrecen legmagasabb épületében, a 22 emeletes toronyház lépcsőin fel-le lépcsőzve 369 emeletet tett meg megállás nélkül valamivel több, mint 2 óra alatt. Ja és közben a homlokán végig egyensúlyozott egy focilabdát. Csodálatomhoz talán az a tény is hozzájárul, hogy én személy szerint három másodpercig sem tudnék megtartani egy focilabdát a homlokomon; de ettől eltekintve is biztosan állíthatom, ez nem mindennapi teljesítmény volt.
A mi feladatunk az volt, hogy biztosítsuk a lépcsőház zavartalanságát a rekordkísérlet idejére, illetve figyelnünk kellett, hogy a labda nem esik-e le Gyula fejéről. A fáradtság jeleit még az utolsó körökben sem lehetett látni rajta; talán ennek is köszönhető, hogy következő célja a világ legmagasabb épületének meghódítása Dubaiban.
Az egyébként igen nehéz körülmények között élő hajdúhadházi fiatal motiváltságával, pozitív hozzáállásával és akaraterejével azt gondolom, követendő példa lehet mindannyiunk számára. Remélem, hogy a jövőben Gyula további sikereiről sokat lehet majd hallani.
Köszönet a Hajdúdorogi Főegyházmegyének, Kocsis Fülöp érsek- metropolitának a támogatásért, Urgyán Antal parókusnak, a Szent Efrém Görögkatolikus Általános Iskola diákjainak , akik szintén segítettek a hitelesítésben illetve a Szent Miklós Görögkatolikus Róma Szakkollégiumból hallgatótársaimnak és oktatóimnak. És mindazoknak, akik Gyulát álma megvalósulásához hozzá segítették.

Farkas Zsolt
szakkollégista