Nyári tábor Hodászon

A TIOP-1.-2.-6. „Kultúra, ami összeköt” pályázat keretében öt napos gyermektáborra került sor 2015. július 20-25. között a Hodászi Görögkatolikus Cigány Egyházközségben.
Július 20-án, Szent Illés próféta emlékünnepén a napot ünnepi Szent Liturgia nyitotta meg, majd – a többi naphoz hasonló rekkenő hőségben – a résztvevőket folyamatos kulturális és szabadidős programok, és emellett a hűsítő dinnyétől kezdve a töltött káposztával bezárólag bőséges ellátás is várta.
E hét során a gyermekek a következők között válogathattak: a csocsó és futball mellett volt tollaslabdázás, emellett darts és kötélhúzás is. A kisebbek kézműves foglalkozásokon (gyöngyfűzés, rajz- és színezés, origami) edződhettek, a nagyobbak körében pedig népszerű volt az agyagkorongozás, a gipszöntés és a festészet is. A merész vállalkozókat ügyes arcfestőink pingálták a legkülönfélébb formákra. A hűsítő párakapu még a karaoke versenyzőit is lehűtötte, és természetesen egész héten át szólt a hamisíthatatlan és élő cigányzene.
Megköszönve e pályázat keretében való részvételünk lehetőségét, a szervezők és segítőink kitartó munkáját, bízunk abban, hogy ez a tábor is elősegítette, és még inkább tovább erősítette hagyományainkhoz és Egyházunkhoz való ragaszkodásunkat, és közösségünk további épülését.

Kanyó Árpád
hodászi paróchus