Hodászon járt a Nyíregyházi Egyházmegye új apostoli kormányzója

Különleges karácsonyi készületben volt része a Hodászi Görögkatolikus Cigány Egyházközség híveinek.
December 17-én Főtisztelendő Szocska A. Ábel OSBM apostoli kormányzó tett látogatást az ünnepi díszbe öltözött cigány templomban, hogy részt vegyen a Hodászi Angyalok Kertje Görögkatolikus Óvoda karácsonyváró betlehemes műsorán, és köszöntse az egyházközség híveit.
Az ünnepélyes bevonulást és áldást követően Kanyó Árpád paróchus atya az egyházközség és intézményei, Lakatos Sándor alelnök pedig a december 13-án újonnan esküt tett képviselőtestület nevében üdvözölte kormányzó atyát. Ezt követően óvodásaink jól felkészülten, színvonalas pásztorjátékkal hangolták lelkünket a közelgő ünnepre. Bőven megérdemelték azt a dicséretet, melyet Ábel kormányzó a műsort követő ünnepi beszédében számukra megadott, és áldásban részesítette valamennyiüket. Tartalmas gondolatai között kiemelte a Nyíregyházi Egyházmegye és egyházközségünk további gyümölcsöző együttműködésének fontosságát, és arra biztatott, hogy több mint hét évtizedes cigánypasztorációs múltunkkal becsüljük még jobban azt, amink van, és tegyünk meg mindent egymás, közösségünk, egész Egyházunk további előhaladása érdekében.
A templomból az óvodába átvonulva a gyermekek kántálással köszöntötték kormányzó atyát; idén nem ők utaztak Nyíregyházára, hanem maga Ábel atya érkezett közéjük, hogy fogadja karácsonyi köszöntésüket. Ünnepi délutánunk szerény agapéval zárult, és kormányzó atya szavai szerint a köszönet minden segítőt megillet, hogy a „lányaink még szebbek, a fiúk még erősebbek legyenek” Isten dicsőségére, Egyházunk és mindannyiunk büszkeségére.

Kanyó Árpád
hodászi paróchus